Actualitate

Asistentă medicală, agresată de vecini

O femeie care lucrează la Anestezie și Terapie Intensivă din Sibiu a fost agresată verbal și alungată de vecini. Motivul e că aceasta are în grijă mai mulți bolnavi de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să evolueze îngrijorător, iar autoritățile iau tot mai multe măsuri pentru a stopa răspândirea. Numărul de căzuri de infectare crește zilnic iar oamenii se tem tot mai tare pentru sănătatea lor și a familiilor.

Oamenii se tem să stea în preajma cadrelor medicale

Covid-19 se răspândește într-un ritm alert, iar cadrele medicale fac tot posibilul să se lupte cu virusul. Acestea se află în prima linie și își pun în pericol viață lor și a familiilor pentru a scăpa țară de această pandemie.

Advertisment

O asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost agresată verbal și alungată de vecini. Oamenii se temeau că femeia ar fi infectată cu coronavirus, întrucât îngrijește mai mulți pacienți testați pozitiv.

Advertisment

Asistenta a publicat imaginile în mediul online, iar președintele Consiliului Județean Sibiu a făcut un apel. Daniela Cîmpean a îndemnat oamenii să fie înțelegători și toleranți.

Fiica femeii care lucrează în sectorul medical a comentat revoltată situația. Ea a spus că mama ei se sacrifică pentru oamenii infectați cu virus și că se dedică trup și suflet meseriei. Aceasta consideră că ar trebui respectată pentru tot ceea ce face.

Fiica asistentei crede că mama ei e privită că un om de cea mai joasă speță, deși ea este un erou prin prisma muncii pe care o face. Aceasta evidențiază faptul că deși multe cadre medicale au renunțat la lupta, mama ei continuă să ajute și ar trebui respectată.

Femeia de la Sibiu nu este singura asistentă medicală agresată

Din păcate, acest caz nu este unic. Tot mai multe persoane care lucrează în domeniu se confruntă cu acest tip de probleme. Din cauza panicii create, oamenii reacționează în moduri revoltătoare față de cadrele medicale.

În Galați, o asistență de la Boli Infecțioase a reclamat mai mulți vecini. Aceștia i-au aruncat clor pe ușa de la apartament. În plus, ei au chemat poliția acolo. Oamenii au și dat-o afară dintr-un magazin din apropiere.

Advertisment
Advertisment