Actualitate

Așa arată cel mai mic hotel din lume. Încap doar două persoane

În orașul german Amberg există cel mai mic hotel din lume. Pentru o noapte se plătește prețul de 240 de euro.

În caz că vă întrebați cum arată cel mai mic hotel din lume, răspunsul e unul singur: e fenomenal. Și se află în orașul german, Amberg.

Așa arată cel mai mic hotel din lume. Încap doar două persoane

Dacă vreți să petreceți un sejur pe care să nu-l uitați niciodată alături de persoana iubită, vă recomandăm un loc fantastic. Este vorba de cel mai mic hotel din lume, unde se pot caza doar două persoane. Pentru un preț de 240 de euro/noapte. Hotelul, care are doar 2,44 metri lățime se numește ”Eh hausl”, și a intrat și în Cartea Recordurilor în anul 2008. Dar asta nu înseamnă că nu are toate facilitățile. Adică un salon de zi, o cameră dublă, baie, dar și mini spa, televizor, frigider și un șemineu. Precum și un loc de parcare subteran și o zonă pentru angajați.

Clădirea a fost construită în 1728

Hotelul a fost construit în anul 1728 și a fost proprietatea unui cuplu care l-a deținut până s-au căsătorit. Ulterior, aceștia au vândut-o unui alt cuplu. Pe atunci, în acea zonă din Germania cuplurile care vroiau să se căsătorească trebuiau să aibă proprietăți. Iar cine nu avea bani, cumpăra un Eh’häusl. Casa a fost ridicată între alte două case și în timp a devenit un hotel de lux unde pot intra doar două persoane. Există și o legendă potrivit căreia orice cuplu care va sta la acest hotel va fi fericit cu partenerul toată viața.

Atracții turistice în apropierea hotelului

Să nu vă gândi cumva că vă veți plictisi la hotel, pentru că în apropierea acestuia aveți multe atracții. Astfel puteți vizita Fenzl-Haus, care se află la doar  un kiometru dar și și Kurfürstliche Regierungskanzlei, adică Electoral Government Chancellery, unele dintre atracțiile de top din Amberg. Sau, cei care doresc pot să viziteze un loc superb, Muzeul Aerului. Acesta a luat naștere ca o inițiativă privată la începutul anului 2006 și este finanțat din donații și ajutoare aeriene.

 

Tags