Actualitate

Arestat din întâmplare, însă nevinovat

Un bărbat a fost arestat pentru uciderea unei bunici care a fost găsită moartă în pat în 2013.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Valerie Graves, o artistă în vârstă de 55 de ani, a stat în casă pentru prieteni în satul de coastă din Bosham în perioada Crăciunului. A fost arestat un bărbat nevinovat.

La 30 decembrie 2013, sora ei a găsit-o moartă în dormitorul ei, cu răni grave la nivelul capului și la nivelul feței.

Advertisment

Arma crimei – un ciocan  – a fost găsit la 600 de metri de casă.

Advertisment

Cetățeanul român Cristian Sabău, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat miercuri dimineață în cadrul unui mandat european de arestare.

Poliția Sussex a declarat că a fost arestat la domiciliul său din orașul Dej de către ofițerii locali, susținuți de detectivi britanici.

Ce a spus inspectorul despre cel arestat?

Inspectorul șef detectiv Jon Fanner a cerut o „evoluție majoră” în caz, iar familia doamnei Graves a fost informată.

„Sperăm acum să asigurăm, sub rezerva deciziei instanțelor și autorităților judiciare române, reîntoarcerea lui Sabău în această țară pentru a se prezenta în fața magistraților, în vederea trimiterii sale spre judecarea instanței de coroană”, a adăugat el.

„Aceasta este o evoluție majoră în sarcina noastră de a realiza corectitudine pentru Valerie și familia ei, dar acum cazul este în fața instanțelor, procedurile sunt active și nu suntem în măsură să dezvăluim informații suplimentare în acest moment.”

Ofițerii de la echipa de criminalitate majoră Surrey și Sussex au lucrat cu Agenția Națională de Criminalitate, respectiv cu procurorii și forțele de ordine locale din România.

Poliția a oferit o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru informații și a avut o descoperire în 2014, când detectivii au obținut un profil ADN parțial al suspectului însă abia în anul 2020, săptămâna aceasta, l-au descoperit.

Din păcate, sunt multe astfel de cazuri, însă presa preferă să nu spună despre acestea din motive de confidențialitate.

Artista în vârstă de 61 de ani, născută la 25 decembrie 1958, în Bosham, locul unde a și murit, în reședința proprie, a fost o mamă și o bunică foarte iubită.

Advertisment
Advertisment