Actualitate

Apple și Google fac echipă împotriva Covid-19

Apple și Google vor să participe la ajutarea oamenilor împotriva acestui virus periculos care a pus stăpânire pe întreg globul.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

O noutate importantă în lumea tehnologiei este că a fost realizat săptămâna trecută un parteneriat între Google și Apple. Acest lucru va permite cadrelor din domeniul sănătății să monitorizeze mai bine pacienții infectați de coronavirus.

De asemenea, persoanele care au intrat în contact cu victimele vor fi alertate imediat. Asta ar putea oferi un ajutor semnificativ în oprirea virusului.

Advertisment

Cum va funcționa acest parteneriat?

Apple și Google vor oferi instrumente care vor permite urmărirea combinată a dispozitivelor iOS și Android. Deci, indiferent de dispozitivul pe care un om îl folosește, un proces central îl va putea urmări. Asta se va realiza pe baza semnalelor de proximitate prin Bluetooth.

Advertisment

Astfel, autoritățile vor putea apoi să dezvolte aplicații care pot urmări care persoane au fost în contact cu altele. Dacă se constată că o persoană are Covid-19, va putea fi înregistrată în aplicație printr-un cod de la autoritatea medicală. Așadar, toți ceilalți utilizatori care au fost în contact cu victima vor fi avertizați că sunt supuși unui risc și ar trebui să se autoizoleze.

Este o idee bună, dar are și limitările sale. Acest proces a adus cu sine și îngrijorări, deoarece pot inteveni probleme cu privire la confidențialitatea utilizatorului, din cauza urmăriri telefonului personal.

Apple și Google fac echipă bună?

Acest sistem ar permite urmărirea semnificativ mai bună a pacienților Covid-19 la nivel individual. Cu 1,5 miliarde de dispozitive iOS active în circulație și 2,5 miliarde de dispozitive Android active, baza de acoperire este masivă.

Acestea sunt cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitivele mobile din lume, iar capacitatea de a putea urmări utilizatorii va permite alertarea pe scară largă. Teoretic, ar putea ajuta în mod semnificativ oprirea răspândirii virusului.

Este, de asemenea, destul de impresionant să vedem Apple și Google că lucrează împreună. Ambele companii sunt cunoscute pentru faptul că s-au criticat reciproc. CEO-ul Apple, Tim Cook, a criticat în mod regulat atât Google, cât și Facebook pentru practicile lor de confidențialitate discutabile.

A vedea că cei doi se unesc pentru beneficiul omenirii este o evoluție semnificativă pentru ambele companii.

Advertisment
Advertisment