Actualitate

Apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni: „Am lovit-o, am lovit-o, mi-a sărit în faţă” / Întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde „Da, da, da”

Advertisment
Advertisement

Apar noi informații în cazul poliţistului care a provocat accidentul din Sectorul 1 soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia.

Acesta a anunţat, în apelul la 112, că este agent de poliţie, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni. Bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva „mortal, cred”, cu maşina, oferind adresa unde a avut loc accidentul, transmite Antena3.

Advertisment

Ce a discutat polițistul când a sunat la 112

Întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: „Da, da, da”. Apoi, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să „urgenteze ambulanţa”. Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

Advertisment

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: „Nu am voie să o mut de aici”, iar cineva spune: „E fetiţa mea”. „Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil”.

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident.

„Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil”, spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

„Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: „Pe stânga? Pe partea stângă? (…) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!”.

Cum s-a petrecut accidentul rutier

Accidentul rutier s-a produs joi, 13 ianuarie, pe strada Laminorului din sectorul 1 al Capitalei. Două fetițe, de 11 și 13 ani, au fost lovite de mașina de poliție când traversau strada.

Fetița de 11 ani a fost grav rănită și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, starea ei fiind stabilă. Din păcate, Raisa a decedat la locul accidentului.

Polițistul care se afla la volanul autovehicului este acuzat de ucidere din culpă. El va fi cercetat în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a anunțat șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, vineri seară.

Politiștul vinovat circula cu viteză peste limita legală

Pilotul profesionist de drift Sorin Ene este sigur că polițistul avea o viteză peste cea legală, dar confirmă faptul că ipoteza să nu le fi observat deloc pe fetițe este plauzibilă, deoarece nu există urme de frânare.

Nu putem aproxima (viteza – n.red.). Un singur lucru e sigur: viteza era peste cea legala, după cum arată și mașina, acea gaură în urma impactului. A avut o viteza mare dar nu cred ca peste 100, 80-90 de km la ora. Nu a existat nici cea mai mare intenție de evitare a celor două fetițe sau de frânare. Să nu uităm de cazul fetițelor din Colentina, din cartierul Andronache”, a declarat Sorin Ene.

Advertisment
Advertisment