Actualitate

Anunț referitor la prelungirea stării de urgență

Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea prelungirii stării de urgență. Acesta spune că la cum se prezintă situația, cel mai probabil se va lua această măsură.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus în România crește într-un ritm îngrijorător. Numărul de morți devine și el tot mai mare, iar spitalele sunt depășite de situație. România se află acum în Scenariul 4.

Pentru a încerca oprirea răspândirii virusului asiatic, Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. De asemenea, Guvernul a luat diferite măsuri pentru a limita interacțiunile sociale.

Advertisment

Prelungirea stării de urgență

Românii sunt închiși în case și nu pot ieși decât dacă au motive întemeiate. Mulți dintre aceștia și-au amânat lucruri importante sau chiar au fost concediați din cauza acestei perioade de criză.

Advertisment

Astfel, cetățenii se întreabă când vor putea ieși din case. Deși România a luat măsuri drastice împotriva pandemiei, cazurile de infectare se înmulțesc pe zi ce trece, situația fiind una îngrijorătoare.

Raed Arafat a declarat că starea de urgență va fi probabil prelungită cu încă o luna. El anunță că această decizie va fi luată în cursul următoarei săptămâni, înainte de a ajunge la data limita a stării de urgență.

Secretarul de stat a vorbit și despre durata perioadei în care trebuie menținute măsurile de izolare. Acesta nu crede că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de luna mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

Iohannis și Orban au comentat și ei situația

Premierul consideră că durata stării de urgență pe teritoriul României se va decide în funcție de evoluția pandemiei. El a evitat să ofere un răspuns clar referitor la această situație.

Klauss Iohannis a declarat că ne așteaptă o perioada grea până vom atinge vârful crizei. El a adăugat că următoarele săptămâni vor fi critice pentru sistemul de sănătate din țară.

Președintele i-a rugat pe românii din străinătate să nu vină acasă de Paște. El crede că revenirea alături de familie ar putea fi extrem de periculoasă, iar împreună trebuie să facem eforturi pentru a depăși această perioada.

Advertisment
Advertisment