Actualitate

Anunț important făcut de Klaus Iohannis

Președintele României s-a adresat din nou românilor, în contextul pandemiei de Covid-19 care a afectat grav țara.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul cazurilor depistate cu coronavirus continuă să crească în România. Astfel, autoritățile încearcă să ia toate măsurile necesare pentru depășirea acestei perioade.

Ministrul de Interne a anunțat că miercuri se pregătește o nouă ordonanță militară. Totodată, Klaus Iohannis a informat că starea de urgență se va prelungi cu o luna.

Advertisment

Anunț important al Președintelui

Iohannis s-a adresat încă o dată cetățenilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful statului crede că România nu este în măsura în care să relaxeze regulile impuse până acum. Totodată, el susține că va sta acasă în timpul Paștelui și îi roagă pe cetățeni să îi urmeze exemplul.

Advertisment

Președintele a declarat că numărul de cazuri depistate cu coronavirus crește. Drept urmare, nu ne putem permite să relaxăm măsurile luate de Guvern. Acesta subliniază că depinde de comportamentul nostru cât durează până când vor fi retrase anumite reguli de distanțare socială.

Iohannis spune că în cazul în care măsurile vor fi pe deplin respectate, vom putea să revenim la normal mai repede. Pe de altă parte, odată cu eventuală ignorare a regulilor, Guvernul va fi nevoit să înraspească măsurile luate.

Președintele atrage atenția că vremea frumoasă i-ar putea face pe cetățeni să iasă din case. Acest lucru nu ar face decât să înrăutățească actuala situație.

Iohannis spune că va sta acasă împreună cu soția, pe durata Sărbătorilor Pascale. El subliniază că nu vor merge la Biserica sau la altcineva acasă. El adaugă că Sfânta Slujba va fi urmărită la televizor.

Situația din România

Bilanțul din țara noastră este unul îngrijorător. România a ajuns la 209 de morți din cauza coronavirusului, după ce miercuri au decedat încă 11 persoane. Numărul de persoane depistate cu virusul asiatic a depășit 4 700, pe teritoriul țării noastre.

Totodată, 699 de cadre medicale sunt, până acum, infectate cu Covid-19. Un angajat al Serviciului de Ambulanță Suceava se află printre persoanele ucise de virus.

De asemenea, o asistentă din Constanța și-a pierdut viața că urmare a infectării cu Covid-19. Femeia a contactat virusul în timpul unei vacanțe din Turcia. Ea suferea însă și de o afecțiune pulmonară.

Advertisment
Advertisment