Actualitate

Anunț important al lui Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre începerea relaxării restricțiilor și despre cum va fi viața românilor după ce se va întâmpla acest lucru.

Advertisment
Advertisement

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că relaxarea măsurilor impuse se va face treptat, iar multe activități vor fi în continuare interzise pe durata anului 2020. Printre acestea, se numără spectacolele și concertele.

Alexandru Rafila face un anunț important

Referitor la adunările de mare amploare, președintele Societății Române de Microbiologie nu crede că acestea vor fi reluate. El consideră că cele cu 50-100 de persoane ar putea fi acceptate, dar depinde mult și de spațiu. În cazul unui spațiu restrâns, distanța recomandată nu se poate menține.

Advertisment

Astfel, el adaugă că cel mai probabil nu vor exista concerte de mare amploare în aer liber. Totodată, e de părere că măsura va fi valabilă în toate țările.

Advertisment

Rafila declară că ar trebuie deschise anumite tipuri de magazine, cabinetele stomatologice și frizeriile. Referitor la mall-uri, profesorul crede că din moment ce reprezintă zone aglomerate, situația poate fi mai complicată în cazul lor.

Alexandru Rafila a declarat că e nevoie de găsirea unor soluții pentru a reporni în mod treptat economia. În cazul companiilor, el propune lucrul în ture astfel încât să se evite aglomerarea. În cazul activităților care presupun apropierea oamenilor, el spune că e nevoie de o instruire foarte bună a personalului.

Alte măsuri sugerate de Alexandru Rafila

Profesorul crede că intervalul orar destinat în prezent persoanelor vârstnice ar trebui modificat odată cu încălzirea vremii. El e de părere că ar trebui respectate și sfaturile Organizației Mondiale de Sănătate în privința activității fizice a copiilor.

Rafila consideră că e nevoie de o suplimentare a mijloacelor de transport la orele de vârf, nu de o reducere a acestora. Intervalul 11-13 pentru persoanele în vârstă e total nepotrivit odată cu venirea căldurii, spune Rafila. Acesta propune, în schimb, primele ore ale zilei sau seara.

Profesorul explică faptul că măsurile de distanțare vor fi menținute încă o perioada de timp, după relaxarea restricțiilor. El spune că e nevoie de anumite metode care să facă acest lucru acceptabil.

Advertisment
Advertisment