ActualitateTehnologie

Anchetă la Medgidia, în Urma Deșeurilor Arse Ilegal

Azi noapte au ars 250 de tone de gunoaie, din cauza unei țigări aruncate la intamplare

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Polițiștii și pompierii din Constanța anchetează în continuare acest caz ce a luat autoritățile prin surprindere. Se bănuiește că aceste gunoaie au fost arse intenționat fără respectarea reglementărilor legale.

Incendiu pornit dintr-o simplă neatenție

Aseară în jurul orei 18 la Medgidia a izbucnit un incendiu în apropierea firmei responsabile cu salubrizarea. Focul a ars pe tot parcursul nopții, incendiul fiind produs de o țigară aruncată la locul nepotrivit.

Advertisment

Având în vedere gravitatea faptului produs, este vorba despre un caz penal. S-a produs o distrugere prin incendiere, pentru că persoana respectivă a dat dovadă de iresponsabilitate totală. Aceste gunoaie urmau să fie arse și transformate în combustibil pentru o fabrică de ciment.

Advertisment

Focul a fost supravegheat toată noaptea iar autoritățile au rămas la față locului până ce acesta s-a stins.  În tot acest timp nu s-au putut face nici un fel de investigații.

Situația concretă în urma arderii deșeurilor

În urma incendiului s-a constatat că au ars în jur de 250 tone de gunoi pe o suprafață de 500 mp. Încă nu se știe cine a aruncat acea țigară și dacă aceasta a fost aruncată în mod voit sau nu.

În momentul în care pompierii au ajuns în acest loc, focul acoperise o rază largă de deșeuri fiind un foc cu flăcări mari care se extindeau rapid. Pompierii au făcut încercări disperate de a stinge focul timp de aproximativ 11 ore.

Pompierii și militari în acțiune

Militarii de la ISU Dobrogea au intervenit prompt și rapid ieri seară când s-a aflat că pe stradă Republicii, a izbucnit dintr-o dată un incendiu. Aceștia au dat dovadă de profesionalism și maximă implicare reușind să stingă focul după încercări repetate.

Pentru lichidarea acestui incendiu au mai fost prezenți la fața locului și 9 pompieri care au intervenit în mod eficient cu două autospeciale de stingere. Incendiul a luat rapid proporții deoarece la momentul ajungerii echipajelor era deja un foc deschis ce acoperea gunoiul menajer.

Este indicat să nu fumați în apropierea gropilor de gunoi și să nu va jucați cu focul pentru că riscați să primiți amenzi usturătoare sau chiar să fiți aruncați în închisoare

Advertisment
Advertisment