Actualitate

Amenzi usturătoare pentru cei care nu se conformează regulilor

Nerespectarea ordonanței militare impuse de Guvern duce la amenzi de 5000 de lei pentru persoane fizice și chiar 70.000 de lei pentru cele juridice.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Începând cu 22 martie de la ora 22 românii nu mai au voie să iasă din casă decât cu motive bine întemeiate. Ordinele trebuie respectate cu maximă rigurozitate dacă nu vreți să fiți amendați. Nu este cazul să o luați sub formă de glumă pentru că riscați să fiți obligați să scoateți din buzunar sume mari de bani.

Atenție mărită la noile reguli impuse

Ordonanța militară impusă de Guvern vine cu noi restricții. Aceste noi măsuri sunt luate cu scopul de a sprijini comunitatea și de a împiedica răspândirea coronavirusului.

Advertisment

Chiar dacă este foarte greu de crezut trebuie să fim conștienți că trebuie să stăm în casă pentru a ne proteja sănătatea. În aceste momente drastice sănătatea este cea care contează cu adevărat.

Advertisment

În urma implementării noilor măsuri se întrerupe activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice în spații locale. Se restricționează activitatea din restaurante, hoteluri, cafenele sau baruri.

Amenzi uriașe menite să oblige oamenii să respecte legislația

Dacă regulile nu sunt respectate în totalitate persoanele fizice riscă amenzi între 100 și 5000 de lei. Pentru cele juridice amenzile sunt și mai mari, acestea fiind cuprinse între 1000 și 70.000 de lei.

Este interzis să se formeze grupuri de oameni în spații închise pentru a socializa și pentru a consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice și nealcoolice. Se acceptă doar achiziționare de alimente și băuturi în sistem “drive-în”, “room-service” sau livrate la domiciliul clienților.

Nu are rost să mai ieșiți din casă fără un motiv concludent pentru că va puneți în joc sănătatea. Toate activitățile de ordin cultural, artistic, religios sunt suspendate precum și cele sportive și de divertisment.

Nu se mai desfășoară activități de tratament balnear și de îngrijire personal iar slujbele bisericești se vor transmite online. Începând de astăzi vor putea fi urmărite doar din propria casă prin intermediul mass-media sau online.

La botez, nuntă sau înmormântare este permis să participe doar 8 persoane. În plus, împărtășirea credincioșilor nu va mai putea fi făcută în biserici ci doar la domiciliul acestora.

Toate aceste reguli trebuie respectate cu maximă rigurozitate dacă nu vreți să plătiți amenzi uriașe. Este important să fim uniți și să dăm dovadă de înțelegere și solidaritate. În aceste momente de grea încercare nu este cazul să ne împotrivim restricțiilor ci este necesar să le respectăm că atare.

Advertisment
Advertisment