Actualitate

Amenda pentru refuzarea vaccinului a persoanelor peste 60 de ani in Grecia

Advertisment
Advertisement

Grecia va face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste.

Amenzile de 100 de euro (85 de lire sterline) vor fi aplicate la intervale lunare de la mijlocul lunii ianuarie celor care refuză, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Advertisment

Banii vor merge către sistemul de sănătate din Grecia, care se luptă cu o creștere a numărului de internări în spital.

Advertisment

Aproximativ 63% din populația de 11 milioane a Greciei este complet vaccinată, dar datele arată că peste 520.000 de persoane peste 60 de ani nu au primit încă lovitura.

„Grecii cu vârsta peste 60 de ani… trebuie să-și rezerve o întâlnire pentru o primă bătaie până pe 16 ianuarie”, a spus premierul într-o declarație către cabinet.

„Vaccinarea lor este de acum înainte obligatorie”.  conform BBC NEWS

Măsura urmează să fie supusă în continuare votului parlamentar, a spus el, dar este de așteptat ca parlamentarii să o aprobe.

În timp ce țările au făcut vaccinurile obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și alți lucrători cu risc ridicat, Grecia va deveni prima din UE care va viza un anumit grup de vârstă.

Austria a anunțat că vaccinările obligatorii împotriva Covid-19 vor începe în februarie.

Syriza, principalul partid de opoziție din Grecia, a calificat noile măsuri ca fiind punitive și excesive din punct de vedere financiar.

Dl Mitsotakis a spus că decizia l-a „torturat”, dar a simțit o „responsabilitate grea în a sta lângă cei mai vulnerabili, chiar dacă le-ar putea displace temporar”.

Virusul a făcut peste 18.000 de morți în Grecia.

Advertisment
Advertisment