ActualitateUltima ora

Alexandru Rafila, ANUNȚ neașteptat despre valul șase, după ridicarea restricțiilor

Alexandru Rafila face un anunț neașteptat despre valul șase al pandemiei de COVID-19, la scurt timp după ridicarea restricțiilor din România.

Advertisment
Advertisement

Se pare că ridicarea restricțiilor din România a avut și anumite consecințe negative, întrucât autoritățile discută acum despre apariția unui nou val al pandemiei de COVID-19. În acest sens, Alexandru Rafila a făcut un anunț neașteptat și a vorbit inclusiv despre situația din alte țări. Iată ce a transmis Ministrul Sănătății despre apariția unui nou val în România, dar și despre ce se întâmplă în Franța, Germania, Italia și chiar și China.

Alexandru Rafila este supărat din cauza numărului mare de cazuri. „Eu am propus eliminarea etapizată a restricțiilor. S-a considerat că nu mai e cazul. Nici un fel de problemă”

Advertisment

Alexandru Rafila, ANUNȚ neașteptat despre valul șase, după ridicarea restricțiilor din România

„Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase.

Advertisment

Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

„În China, acest val Omicron e posibil să înceapă sau să ne găsim la începutul valului Omicron în China, pentru că în Asia în general şi în China în special varianta Omicron a circulat mai puţin, de asta nu aş face astfel de comparaţii. În mod evident şi în Europa de Vest, pe măsură ce interacţiunile sociale au crescut şi transmisibilitatea a crescut. Nu este îngrijorător, atât timp cât vedem doar o creştere a numărului de cazuri şi nu vedem o creştere a numărului de cazuri în spitale (…).

Rămâne să vedem şi în Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce se apropie vara. Creşterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează şi cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave. Dacă însă creşterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme uşoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

 

Advertisment
Advertisment