Actualitate

Alexandru Rafila face previziuni îngrijorătoare

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că s-ar putea ajunge în timp scurt la 1.000 de cazuri de îmbolnăviri zilnice cu COVID 19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Alexandru Rafila, susține că România se află într-o stare critică datorită epidemiei de coronavirus, care se accentuează tot mai mult pe zi ce trece. Acesta avertizează populația că este nevoie de maximă protecție.

După studii amănunțite s-a ajuns la concluzia că s-ar putea ca în România să apară curând sute sau poate chiar mii de cazuri de îmbolnăviri zilnic. Dacă vor fi așa de multe cazuri infestate cei din sistemul medical le vor face față cu greu având în vedere că foarte mulți se află în pericol vital.

Advertisment

Persoanele în vârstă care suferă de boli cornice au cel mai mare risc de îmbolnăvire

Cazurile de îmbolnăviri sunt în creștere iar bilanțul zilnic aduce tot mai multe motive de îngrijorare. Epidemia de coronavirus poate dura pentru o perioadă îndelungată de timp. Dacă se va reuși testarea zilnică a câtor mai mulți doctori care intră în contact cu persoanele infectate se vor descoperi tot mai multe cazuri pozitive. Vârstnicii care suferă și de alte boli sunt cei mai afectați.

Advertisment

Potrivit analizării situației în sine și a modului în care poate evolua epidemia va lua multe vieți până ce va apărea pe piață antidotul. Totuși microbiologul aduce o rază de speranța și spune că până la vara sunt șanse mari să se descopere un tratament împotriva acestui virus.

Până ce va fi răpus coronavirusul la nivel global va dura 2 ani

Un vaccin este singura noastră scăpare pentru că doar acesta poate lupta în mod eficient împotriva acestei bacterii mortale.

Vestea proastă este că până atunci foarte multe persoane ajung să își piardă viață, Copii, tineri sau bătrâni mor zi de zi în alte țări ale Europei. Un posibil tratament de vindecare apare în marile centre de cercetare din Statele Unite.

Încă nu se știe exact ce se dorește, o încetinire a răspândirii bolii sau stoparea ei. Aici este vorba despre un război între China și America. Până când acesta nu se va soluționa lucrurile nu se vor îmbunătăți. Cert este că un vaccin ne poate scapă de tot răul și poate stopa transmiterea virusului.

Nu se știe sigur dacă va apărea un vaccin sau un medicament minune. Exista incertitudine și vizavi de faptul că s-ar putea sa nu fie disponibil pentru toate țările. În plus nu se știe dacă prețul perceput va putea fi suportat de către o mare parte a populației.

Microbiologul susține că orice posibil vaccin va trebui testat o perioadă înainte de a apărea pe piață. Acest proces ne face să așteptăm destul de mult până ce se face public un răspuns concludent.

Advertisment
Advertisment