Actualitate

Alexandru Rafila, despre tratamentul pentru coronavirus

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre apariția unui antidot pentru Covid-19. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirusul face în continuare ravagii în întreaga lume. Numărul de cazuri la nivel mondial crește în fiecare zi, iar decesele apar și ele tot mai des. Și România e serios afectată de pandemie.

Când putem avea tratamentul pentru coronavirus

Alexandru Rafila a declarat că sunt șanse infime ca vaccinul să fie disponibil înainte de anul 2020. Acest lucru a fost discutat de la început și a fost estimat un termen de la 12 până la 18 luni. Președintele Societății Române de Microbiologie e de părere că acesta este un termen realist pentru obținerea antidotului.

Advertisment

Rafila e de părere că până nu va există un vaccin, nu se va putea opri lanțul de transmitere. În schimb, în ceea ce privește medicația, progresele sunt mult mai rapide.

Advertisment

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că medicamentul realizat în Statele Unite ale Americii pare să fie eficace iar studiile sunt avansate. El estimează că în toamna va fi disponibil.

Totodată, Alexandru Rafila declară că mai există speranța unor produse antivirale din China și din Japonia. Și acestea ar fi disponibile, iar Guverul japonez ar dori să pună la dispoziție tratamentul pentru coronavirus altor state, în mod gratuit.

Situația pandemiei în România

Încă 251 de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în 24 de ore. Astfel, bilanțul infectărilor din țară a ajuns la 3 864. Până acum, au decedat 148 de persoane confirmate cu coronavirus.

În carantină instituționalizată se află în acest moment 15 980 de persoane, în România. Alte 108 810 se află în izolare la domiciliu, sub supraveghere medicală.

În ceea ce privește sancțiunile, au fost înregistrate 310 dosare penale. Acuzațiile sunt de săvârșirea infracțiunii de combatere a bolilor. În ultimele 24 de ore, aproximativ 8 000 de persoane au fost prinse de oamenii legii încălcând măsurile impuse de autorități.

Marcel Vela a făcut din nou apel la cetățeni să rămână în case pe durata acestei perioade. El a avertizat că autoritățile vor aplică sancțiuni fără ezitare.

Totodată, Klaus Iohannis i-a rugat pe românii din Diaspora să nu se întoarcă în țară de Paște. El crede că doar făcând sacrificii vom putea depăși această perioada critică.

Advertisment
Advertisment