Actualitate

Alexandru Rafila Aduce Explicații Concrete

Renumitul microbiolog vorbește deschis despre situația de criză și despre numărul real al persoanelor contaminate cu coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Alexandru Rafila susține că la noi în țară există posibilitatea să fie mult mai multe persoane infectate cu COVID- 19 dar care să nu prezinte simptome.

Numărul persoanelor contaminate este mult mai mare decât cel știut

Numărul îmbolnăvirilor crește alert zi de zi în toată lumea iar bilanțul deceselor este cutremurător. Și România a intrat în scenariul 4 iar situația nu arată bine deloc.

Advertisment

Președintele Societății Române de Microbiologie avertizează. Acesta susține că numărul celor care suferă de această infecție este mult mai mare decât ne putem imagina.

Advertisment

În lipsa de teste și de personal medical nu poate fi testată toată lumea. În plus, există posibilitatea de a fi un număr mare de persoane asimptomatice.Microbiologul susține că numărul îmbolnăvirilor actuale poate fi în realitate de 3 ori mai mare decât al celor diagnosticați.

Sute de mii de persoane s-ar putea să sufere de această infecție fără să știe.Vârful epidemiei va fi după Paști, la sfârșitul lunii aprilie. Atunci o să se cunoască de fapt numărul real.

Medicul susține că abia atunci o să ne dăm seama de numărul real. Foarte multe persoane vor fi îmbolnăvite de aceste persoane asimptomatice sau de cele care prezentau simptome minore.

Riscul la care ne supunem este unul major. De aceea, în acest context măsura izolării este cea mai bună posibilă.

Sfârșitul de aprilie și început de mai va fi o perioadă de vârf

Oamenii trebuie să stea în continuare izolați la domiciliu.Pot există două vârfuri ale epidemiei în această primăvară dacă previziunile microbiologului se adeveresc.

S-ar putea ca în toamnă să revină această gripă însă până atunci s-ar putea să existe un vaccin sau un medicament care să stopeze răspândirea în masă.

Diferența între virusul gripal și coronavirus este că la gripă corpul are deja imunitate iar la coronavirus nu. Microbiologul susține că un tratament pentru noul tip de coronavirus va putea fi disponibil abia peste un an.

Chiar dacă cercetătorii fac eforturi uriașe pentru a descoperi antidotul studiile par să dureze foarte mult timp.

În urma acestor descoperiri va dura testarea prealabilă o durată destul de lungă. Însă totuși există șanse mari ca marile centre de cercetare din lume să vină cu vești bune mult mai devreme decât ne așteptăm.

Advertisment
Advertisment