Actualitate

Alexandru Rafila a anunțat cât ar putea dura izolarea

Președintele Societății Române de Microbiologie a ținut să lămurească situația izolării din țară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

România se află într-o criză medicală provocată de pandemia de coronavirus. Tot mai multe persoane devin victimele virusului, bilanțul fiind unul de-a dreptul năucitor.

Pentru a stopa răspândirea virusului, Guvernul României a luat măsuri în vederea reducerii interacționării sociale. Astfel, țara se află în izolare, iar cetățenii au voie să își părăsească locuințele doar cu motive întemeiate.

Advertisment

Rafila crede ca mai mult de o lună va mai dura izolarea

Românii sunt închiși în case, multe firme au probleme serioase din punct de vedere financiar, iar numeroși angajați au fost concediați. Astfel, lumea se întreabă când va fi din nou permisă circulația liberă a cetățenilor.

Advertisment

Alexandru Rafila a declarat că până pe 15 mai ar putea dura izolarea. Restricțiile ar urma să fie ridicate chiar mai târziu, dacă pandemia va continua să evolueze. Acesta a atras atenția că distanțarea socială va fi în continuare necesară, dar că măsurile vor fi mai reduse.

Așadar, el a subliniat faptul că diferite evenimente sau organizări de mari manifestări vor fi probabil interzise pentru o perioada mai mare de timp.

Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că e nevoie de două lucruri importante pentru a scădea ritmul de răspândire. Acesta crede că trebuie să existe echipament de protecție specific locului în care fiecare dintre cadrele medicale își desfășoară activitatea.

Totodată, el crede că toate spitalele trebuie să facă exerciții de utilizare, de îmbrăcare și mai ales de scoatere a echipamentului, întrucât contaminarea se poate face inclusiv în momentul în care se scoate echipamentul.

România participa la testarea unui medicament pentru Covid-19

Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială de Sănătate, a mai făcut un anunț important. Acesta a informat că România va participa la un studiu internațional ce implică testarea singurului medicament etiologic împotriva coronavirusului.

Conform lui Rafila, antidotul ar urmă să fie disponibil în următoarele luni. Medicamentul ar trata cauza bolii și e singurul existent în acest moment. Acesta a fost dezvoltat în SUA.

Încă 20 de țări din întreaga lume vor mai participa la acest studiu internațional. Vor fi loturi de pacienți și se urmărește un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic, urmând apoi ca americanii să îl autorizeze pentru producție și punere pe piață.

Advertisment
Advertisment