Actualitate

Al doilea Colectiv. Zece pacienți de la Spitalul Județean Piatra Neamț au ars în urma unui incendiu

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, România s-a confruntat cu o tragedie la fel de mare ca la Colectiv. Zece pacienți de la Spitalul Județean Piatra Neamț au ars în urma unui incendiu.

Zece persoane au ars în urma unui incendiu și alte șapte sunt într-o stare foarte gravă. Ce se va întâmpla acum cu aceștia.

Al doilea Colectiv. Zece pacienți de la Spitalul Județean Piatra Neamț au ars în urma unui incendiu

În plină pandemie de coronavirus, la Spitalul Județean Piatra Neamț a avut loc o mare nenorocire. Zece persoane de la secția ATI Covid au ars de vii. Alte șapte persoane, dar și medicul de gardă sunt acum la un pas de moarte. Potrivit digi24.ro, a fost nevoie să fie mobilizate cinci autospeciale, din care două pentru terapie intensivă și alte două pentru victime multiple.

Medicul va ajunge la Iași, apoi la București

Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, medicul și pacienții de la ATI au fost preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Doctorul va fi dus în această noapte la Iași, apoi cu o autospecială la București. De asemenea la Piatra Neamț, apoi la Iași va ajunge ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ce spune Spitalul Județean Piatra Neamț

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment, șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, este comunicatul trimis de reprezentanții instituției medicale.

 

Tags

Close