Actualitate

Adrian Streinu Cercel Aduce Detalii despre Infecția cu Coronavirus

Telefoanele mobile reprezintă un mare pericol de infectare. Virusul poate rămâne pe suprafața telefonului chiar și câteva zile.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Doctorul Adrian Streinu Cercel, susține că prin intermediul telefoanelor mobile putem lua virusul foarte ușor. Dacă atingem telefonul de față se transmite imediat acest virus.

Toată lumea s-a obișnuit să folosească mobilul zi de zi, poate chiar ora de ora. În această perioadă de pandemie în care populația țărilor afectate este izolată la domiciliu, telefonul este cel care ne ține în contact unii cu alții. Cei mai mulți merg pe premiza dacă nu ne mai putem vedea, măcar să ne auzim.

Advertisment

Telefoanele mobile măresc riscul de infectare

Șeful Institutului „Matei Balș” din București, aduce în atenția tuturor detalii deosebit de importante, La fel cum avem grijă să ne igienizăm mâinile, trebuie să ne preocupe din plin și igiena telefonului. Trebuie să fim foarte atenți la aceste aspecte pentru a ne proteja sănătatea.

Advertisment

Atunci când atingem mâinile de diverse obiecte apoi vorbim la telefon suntem foarte expuși contaminării. Un lucru este cert, acest virus și microbii în general nu stau acolo unde e curățenie. De aceea, igienizarea ocupă un loc esențial în această circumstanță.

Având în vedere că nu s-a găsit încă un antidot care să limiteze răspândirea virusului, tot ceea ce ne-a mai rămas de făcut este să păstrăm curățenia. Igienizați în mod corespunzător toate suprafețele din casă pentru a nu cădea pradă bacteriilor nemiloase.

Adrian Streinu Cercel, ne avertizează că virusul poate fi oriunde, de aceea trebuie să curățăm atent clanțele de la uși, geamurile, podelele. Pe orice suprafață pe care o atingem cu mâna există posibilitatea să fie virus.

Sfaturi demne de urmat pentru a ține la distanță coronavirusul

Tot mai multe persoane se infectează cu acest virus mortal în ultima vreme. Cercetători din întreaga lume fac studii amănunțite pentru a descoperi un posibil vaccin care ar putea scapă omenirea. În prezent, lucrurile iau mare amploare și apar tot mai mulți morți.

Virusul se transmite foarte ușor, atât de la obiect la persoană cât și de la persoană la persoană. Este foarte important să ne protejăm cât de mult putem și să ne spălăm mâinile cât mai des.

Trebuie să avem în vedere faptul că acest virus este de 10 ori mai slab în comparație cu virusul gripal. Totuși, există un risc mai mare de îmbolnăvire pentru că este vorba despre un germene nou.

Medicii fac cercetări și verifică atent evoluția acestuia. La noi în țară există patru tipuri de virusuri care facilitează apariția infecțiilor de tip respirator sau digestiv. Însă corpul poate lupta activ împotriva lor, fără să existe riscul de deces.

În timp ce medicii își fac datoria, toți cetățenii trebuie să fie preocupați în special de igienă. Adrian Streinu spune că trebuie să ne spălăm cu apă și săpun pe mâini și să evităm pe cât posibil să ne atingem fața, ochii sau nasul cu mâinile înainte să fie corect igienizate.

Advertisment
Advertisment