Actualitate

Acuzații de luare de mită la morga Spitalului Suceava

A fost deschis un dosar penal pentru luare de mită la morga instituției medicale.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Problemele de la Spitalul Județean “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava continuă să apară. Pe durata pandemiei de coronavirus, tot mai multe întâmplări nefericite au loc la unitatea medicală.

Acuzații de luare de mită

Funcționarilor publici li s-au adus acuzații conform cărora au cerut mită de la familiile persoanelor decedate de coronavirus. Aceștia ar fi vrut bani în schimbul eforturilor făcute pentru constatarea morții și pregătirea persoanelor decedate.

Advertisment

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a oferit joi un comunciat de presă pentru a lămuri situația. Acesta a declarat că procurorii s-au sesizat din oficiu. Ei vor investiga posibilă fapta de corupție, fiind deschis deja un dosar penal.

Advertisment

Conform comunicatului, mai mulți funcționari publici ai Spitalului Județean de Urgență Suceava au cerut și au primit sume de bani de la membrii familiilor persoanelor ucise de virus.

Ei ar fi pretins acești bani în schimbul eforturilor făcute pentru constatarea decesului și pentru imbălsămarea și îmbrăcarea decedaților. Toate aceste activități fac însă parte din atribuțiile de serviciu ale angajaților din cadrul spitalului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava informează că urmărirea penală se efectuează în prezent în rem, urmărindu-se faptele. Scopul este clarificarea situației și stabilirea existenței răspunderii penale.

Colegii ambulanțierului decedat scot la iveală diverse nereguli

Un bărbat care lucra pe ambulanță este primul cadru medical care a decedat în urma infectării cu coronavirus. Acesta avea 53 ani și lucra de 20 de ani în domeniu. Omul nu suferea de alte boli.

Decesul lui a scos la iveală diferite nereguli. Colegii bărbatului au început să vorbească despre situațiile din spital. Aceștia spun că nu au fost testați în timp util, după ce au prezentat simptome ale coronavirusului.

Totodată, conform lor, sunt probleme uriașe cu echipamentele de protecție. Astfel, costumele pe care trebuie să le poarte sunt unele de proastă calitate. Mai mult, ei ar fi nevoiți să le peticeasca folosind bandă adezivă.

Managerul ambulanței, Alexandru Lazureanu, crede că nu e nimic de reproșat. El e conștient de costumele pe care trebuie să le poarte angajații, însă crede că nu acestea sunt de vină pentru infectări.

Lazureanu spune că personalul s-ar îmbolnăvi atunci când își scoate mănușile pentru a semna diverse acte.

Advertisment
Advertisment