Actualitateinfo

Acesta este motivul pentru care Nadia Comăneci a fost bătută până la sânge

Chiar dacă este cea mai bună sportivă a tuturor timpurilor, Nadia Comăneci nu a fost scutită de probleme. Cine a bătut-o până la sânge.

Recent s-a aflat unul dintre secrete ale Nadiei Comăneci. Acesta a fost bătută grav. Ce s-a întâmplat cu marea sportivă.

Acesta este motivul pentru care Nadia Comăneci a fost bătută până la sânge

A fost bătută Nadia Comăneci până la sânge? Răspunsul este pozitiv și totul stă scris în cartea “Nadia şi Securitatea” scrisă de istoricul Stejărel Olaru.

“Faţă de gimnaste a manifestat o atitudine de teroare şi brutalitate care contravin(e) total cu principiile pedagogice. Pentru care a avut o serie de reclamaţii din partea părinţilor, atât la şcoală, cât şi la Ministerul Învătământului. Fetele au fost bătute uneori până la hemoragii nazale sau pedepsite prin exerciţii fizice până la epuizare”.

Bela Karolyi le făcea proaste, tâmpite, vaci

Tot din această carte s-a aflat și adevărul despre modul cumplit în care se comporta cu gimnastele și antrenorul lor, Bela Karolyi. “Prin luna mai a.c. (adică1976) Bela Karolyi a dat dispoziţie categorică la gimnaste că dacă au nevoie de asistenţă medicală mai întâi să fie anunţat el. Și cu acceptul lui să meargă la medic.

Din constatările personale, Karolyi Bela se adresa în permanenţă la gimnaste cu epitete jignitoare. Respectiv vaci, tâmpite, proaste, găini, vădane, grase, dobitoace…’“ . În plus, același antrenor avea obiceiul să o umilească pe Nadia Comăneci pentru a o determina să se retragă din sport. “Bela Karolyi are precocupări evidente de a o discredita pe Nadia Comăneci. Și a o determina să se retragă din activitatea de performanţă. Astfel, deţinem date din care rezultă că o jigneşte în mod vulgar, permanent, afirmând că pentru el capitolul Comăneci s-a terminat”.