Actualitate

Abia acum s-a aflat ce pensie uriașă încasează lunar Ion Țiriac

Se spune că are atât de mulți bani încât îi întoarce cu lopata. Dar foarte puțini sunt cei care știu că Ion Țiriac încasează de la statul român o pensie uriașă.

A fost 20 de ani ofițer în cadrul Ministerului de Interne, motiv pentru care Ion Țiriac primește lunar și pensie. Care este uriașă.

Abia acum s-a aflat ce pensie uriașă încasează lunar Ion Țiriac

A ieșit la pensie de la Ministerul de Interne în grad de colonel, motiv pentru care Ion Țiriac primește oi pensie de 10.000-12.000 de lei. Este o pensie specială de care, spun sursele, afaceristul nu s-a atins din anul 1999. Pentru că sumele sunt strânse într-un cont.

De unde mărești pensiile?

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand, el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac.