Actualitate

A murit soția marelui artist Tudor Gheorghe. Artistul e distrus

Unul dintre cei mai iubiți artiști români, Tudor Gheorghe, trece prin cele mai grele momente din viață. Soția sa a trecut în lumea drepților.

Actrița Georgeta Luchian Tudor, soția inegalabilului artist Tudor Gheorghe a murit.

A murit soția marelui artist Tudor Gheorghe. Artistul e distrus

Tudor Gheorghe este în culmea disperării. Soția sa, actrița Georgeta Luchian Tudor a murit la vârsta de 86 de ani. Anunțul dureros a fost făcut de reprezentanții de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. „Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor. Una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun. Suntem alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”, au spus aceștia.

Cine a fost soția rapsodului

Actriţa Georgeta Luchian Tudor s-a născut în septembrie 1934 la Brăila și a absolvit Institutul de Teatru în anul 1963. „A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai”, au spus colegii de la teatru. Întotdeauna, Tudor Gheorghe a vorbit cu multă iubire despre soția sa, cu care a fost căsătorie mai bine de jumătate de secol.

„În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc şi să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre este acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a declarat cântărețul cu câțiva ani de zile, într-un interviu.

Tags