Actualitate

A început dezastrul. Studenții nu vor mai avea gratuitate la transport, pensionarii vor rămâne cu aceeași bani

Chiar dacă s-a vorbit mult de majorarea pensiilor, acest lucru nu se va mai întâmpla. Mai mult, Guvernul a hotărât că studenții nu vor mai avea gratuitate la transport.

În plină pandemie, Guvernul i-a lăsat pe pensionari cu aceeași bani, iar studenții nu vor mai avea gratuitate la transport.

A început dezastrul. Studenții nu vor mai avea gratuitate la transport, pensionarii vor rămâne cu aceeași bani

Cele mai negre vești pentru pensionari, dar și pentru studenți. A fost adoptată ordonanța potrivit căreia pensiile au fost înghețate. De asemenea, a fost eliminat transportul gratuit pentru studenți, dar și voucherele de vacanță. Și dacă toate acestea nu au fost de ajuns, au fost tăiate și sporurile angajaților din prefecturi. Sunt primele tăieri din buget pe care le-a făcut Guvernul și probabil vor urma și altele.

“În ședința de guvern a fost aprobată ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscale, precum menținerea punctului de pensie, tăierea sporului de 30% pentru angajații din prefecturi. Voucherele de vacanță au fost amânate pentru 2022”, a declarat premierul României.

Acest lucru va afecta grav HoReCa

Specialiștii spun că faptul că voucherele au fost eliminate va aduce cu sine și mai mari probleme pentru HoReCa. Pe de altă pensionarii cu pensii mici se vor descurca din ce în ce mai greu, iar studenții vor face ce vor putea ca să circule cu transportul. Surprinzător însă, sunt mulți analiști care susțin deciziile Guvernului.

“Era nevoie de aceste tăieri, pentru că dacă dorim să ne încadrăm în acest beneficit de 7% trebuie făcut ceva. Pe partea de venituri nu se poate face nimic pe termen scurt”, a declarat Dragoş Cabat, analist financiar pentru protv.ro. Un alt analist economic a mărturisit că fiecare trebuie să muncească dacă vrea să meargă în concediu. Mai mult acesta spune că atunci când au fost introduse voucherele de vacanță, prețurile au crescut foarte mult. Oare ce îi va mai aștepta pe români?

Tags