Actualitate

A fost înregistrat primul caz în România de gripă cu virus gripal de tip A

Suntem la un pas de dezastru. În plină pandemie de coronavirus, a apărut deja primul ca de gripă cu virus gripal de tip A.

Advertisment
Advertisement

Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică sunt de-a dreptul copleșiți. A apărut deja primul caz de gripă cu virus gripal de tip A.

A fost înregistrat primul caz în România de gripă cu virus gripal de tip A

Potrivit capital.ro, România este în stare de maximă alertă. Motivul? A fost înregistrat primul caz în România de gripă cu virus gripal de tip A. Mai mult decât atât, specialiștii spun că a crescut alarmant și numărul cazurilor de infecții respiratorii față de acum câteva zile cu un procent de 8,6%.

Advertisment

”Săptămâna 19 – 25 octombrie (S43/2020) numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute  a fost de 51.730. Cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. Atunci acesta a fost de 92.414. Și cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 47.636”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres. Mai mult decât atât, a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1, subliniază INSP.

Advertisment

Gripa circulă între lunile octombrie și mai, spune Institutul Robert Koch

Conform informațiilor oferite de Institutul Robert Koch (RKI), virusurile gripale circulă între începutul lunii octombrie și mijlocul lunii mai. Din nefericire, în acest an avem și pandemia de coronavirus, spun cei de la Die Welt.

„Nu este ușor de depistat de către cei afectați, și nici chiar de către medici, cu ce tip de infecție avem de-a face, gripă sau coronavirus. Pentru că simptomele sunt similare, după cum arată cazul lui Spahn. Uneori, în cazul infecției cu coronavirus, simptomele sunt foarte nespecifice. În urmă cu două săptămâni, un pacient a fost adus la Urgențe în cadrul spitalului universitar Berlin Charité pentru că a prezentat „simptome neurologice”, iar apoi un test pentru depistarea coronavirusului a ieșit pozitiv, oamenii de știință.

 

Advertisment
Advertisment