ActualitateExternStiri

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, a murit la vârsta de 83 de ani. Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat miercuri seara la vârsta de 83 de ani. Actual președinte al țării, Maia Sandu, a anunțat că sâmbătă va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii de stat, transmite Hotnews.

Advertisment

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Advertisment

„Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Am solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, a mai spus ea.

La 3 septembrie 1990, Mircea Snegur a fost numit numit președinte al RSS Moldova de către Sovietul Suprem. De la 3 septembrie 1990 a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova, până la 1 decembrie 1996.

 

Advertisment
Advertisment