ActualitateshowbizStiri

VIDEO / A murit cântărețul de muzică populară Tiberiu Ceia

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Doliu pe scena artistică din România. Interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani.

Cântărețul de muzică populară Tiberiu Ceia a încetat din viață. Artistul avea 82 de ani. Anunţul a fost făcut, miercuri seară, de colegii săi de la TVR Timişoara, unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară.

Advertisment

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi. Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, a postat TVR Timişoara pe pagina de Facebook.

Advertisment

”Dragilor, acum câteva clipe, o bună și dragă prietenă Florica Bradu, mi-a dat vestea care mi-a luat răsuflarea: TIBERIU CEIA a plecat la Domnul… Ceeee? Îmi plânge sufletul după OMUL , colegul drag Tiberiu CEIA… TIBI – Domnul să-ți primească sufletul în Sf. Lui Lumină.  Sincere condoleanțe familiei și nouă, celor care l-am cunoscut ! Veșnică pomenire!”, a transmis interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca în medul online.

Tiberiu Ceia s-a născut în 16 iulie 1940, la Timişoara. Inițial a fost profesor de Limba Română, dar dragostea pentru muzică și scenă l-au determinat să renunțe la prima sa vocație. Tiberiu Ceia şi-a dedicat viaţa muzicii populare, iar printre melodiile sale se numără „Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgu bate”.

În urmă cu trei ani și jumătate, la 2 octombrie 2019, pleca din această lume soția sa, Anca, de care l-a legat o iubire foarte frumoasă și cu care fusese căsătorit 52 de ani.

Advertisment
Advertisment