ActualitateStiri

26 de polițiști de frontieră de la Calafat, reținuți pentru luare de mită

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Procurorii au reținut 26 de poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat suspectați de luare de mită și de abuz în serviciu.

Cei 26 de polițiști de frontieră au fost reținuți în baza unor ordonanțe pentru 24 de ore emise de procurorii Parchetului Tribunalului Dolj, într-un dosar de corupţie care vizează dare şi luare de mită şi abuzul în serviciu, Transmite Hotnews.

Advertisment

Aceştia au fost reţinuţi în urma unor percheziţii făcute de poliţişti DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Advertisment

Potrivit DGA, este vorba despre un dosar penal care vizează infracțiuni de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu, care ar fi fost săvârşite în perioada 2022 – 2023 de către mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră de la Sectorul de Poliţie de Frontieră Calafat.

Poliţiştii reţinuţi urmează să fie duși în instanță, miercuri, cu propunere de arestare preventivă. Din cauza aglomerației din centrul de arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, unii dintre cei 26 de polițiști de frontieră – care ar fi perceput de la șoferi o „taxă” fixă – au fost duși în arest în Gorj

 

 

 

Advertisment
Advertisment