Stil de viață

Salate cu care vă detoxifiați organismul după sărbători

Odată cu cinstirea sfântului Ioan, se termină și sărbătorile de iarnă. Este momentul să vă ajutați organismul să funcționeze la capacitate maximă. Salate cu care vă detoxifiați organismul după sărbători

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Consumând combinații ușoare de salate, hrănitoare și revigorante, veți putea reveni la greutatea ideală. Salate cu care vă detoxifiați organismul după sărbători

Salate cu care vă detoxifiați organismul după sărbători

Un preparat cu totul excelent este salata cu pere și sfeclă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 2 perte, 1 sfeclă roșie coaptă, 2 linguri cu măsline kalamata. Dar și 50 g frunze de rucola, 1 lingură cu ulei de măsline, zeama de la ½ lămâie, 1 linguriță cu miere, sare. Se decojesc perele și se taie cubulețe împreună cu sfecla. Se spală rucola și se lasă la scurs. Se amestecă toate ingredientele într-un castron și se stropesc cu un dressing obținut din ulei, zeamă de lămâie, miere și puțină sare.

Advertisment

Salată Măturica

Pentru a obține această minunată salată aveți nevoie de 100 g varză proaspătă, 300 g sfeclă crudă, 300 g morcov crud. La acestea adăugați 1 cățel cu usturoi pisat,1 lingură cu suc de lămâie, 1 lingură cu ulei de in. Se taie varza mărunt. Se dă pe răzătoare morcovul și sfecla. Se amestecă legumele și se storc ca să se obțină puțin suc. Se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și uleiul și se amestecă bine.

Advertisment

Salată mediteraneană cu linte

Pentru salata mediteraneană cu linte vă sunt necesare ¾ cană cu linte verde uscată, 2 căni cu apă, ardei gras roșu tăiat mărunt. De asemenea, o roșie sau două tăiate felii mici, o ceapă mică tăiată felii subțiri, 2 căței de usturoi de dimensiune medie. Plus o mână de busuioc proaspăt tocat, 3-4 nuci tocate, 2 linguri cu oțet balsamic.

Dar și o lingură cu suc de lămâie, 2 linguri cu ulei de măsline, sare și piper după gust, 1 legătură frunze tinere de păpădie sau rucola. Se spală lintea și se pune la fiert pentru 20 de minute. Se scurge excesul de apă, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Se amestecă toate ingredientele cu lintea și se lasă la marinat pentru o oră. Se adaugă rucola sau păpădie, apoi se amestecă cu ulei de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul.

 

 

Advertisment
Advertisment