Stil de viață

Laptele de capră, secretul bunicii pentru un păr strălucitor

Cum reușeau bunicile noastre să aibă cel mai frumos păr fără să cheltuiască bani mulți? Cu tratamente naturiste. Laptele de capră, secretul bunicii pentru un păr de revistă.

Dacă vreți să fiți invidiate pentru podoaba capilară, folosiți cu toată încrederea laptele de capră. Este secretul bunicii absolut senzațional.

Laptele de capră, secretul bunicii pentru un păr strălucitor

Aveți părul închis la culoare, dar parcă nu mai strălucește ca altădată? Luați o ceașcă mare, rece, cu espresso și turnați peste părul încă umed și spălat. Se înfășoară un prosop în jurul capului și se lasă să acționeze 30 de minute. Ulterior, părul se clătește. Efectul este incredibil! Pentru strălucirea părului blond cel mai bun remediu este rozmarinul.

Se pune un pumn de rozmarin  într‑un litru de apă clocotită, se lasă să stea o oră, se strecoară. Se adaugă în soluție puțin oțet de mere și câteva picături de suc de lămâie. După spălare, părul se clătește cu această soluție. Părul clătit cu bere devine mătăsos și strălucitor.

Suc de morcovi pentru un roșcat de poveste

Una dintre cele mai bune metode de nuanțare a părului blond este infuzia de mușețel. Aceasta are efecte optime atunci când este folosită la fiecare clătire. Sigur că părul nu va avea nuanța platinată ca la coafor, dar va avea un aspect revitalizant și o culoare mai intensă. Doamnele roșcate opt opta pentru o metodă simplă dar foarte sănătoasă de vopsire a părului: sucul proaspăt de morcovi și s.

Gratie pigmenților roșii, respectiv portocalii din acest suc, părul va dobândi o culoare mai intensă și va beneficia și de un tratament de regenerare și revitalizare. Se aplică sucul de morcovi și sfeclă după fiecare șamponare. Pentru părul uscat și degradat, laptele de capră face adevăate minuni. O dată pe săptămână, după ce părul a fost spălat se toarnă o ceașcă cu lapte de capră. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se clătește.

Scăpați de coșuri cu ceai de busuioc

Când coșurile nu vă dau pace, ceaiul de busuioc este cel mai bun aliat. Turnați apă clocotită peste câteva crenguțe de busuioc și lăsați să acționeze zece minute. După ce loțiunea s-a răcit, se spală fața. Tratamentul se face de câteva ori pe săptămână. Pentru a curăța tenul în profunzime, fără să fie agresat, se amestecă mălai cu apă, până se obține o pastă mai groasă.

Cu scrob-ul obținut se masează ușor fața. Exfoliant sănătos pentru piele? Pasta din zahăr sau mălai amestecat cu apă face minuni. Cu această pastă vă spălați pe faţă pentru a obţine un ten mătăsos şi curat. Pentru un ten mereu tânăr, mierea este cea mai bună soluție. O linguriță cu miere se aplică pe tenul spălat în prealabil cu apă rece. Tratamentul se poate folosi în fiecare zi, deoarece mierea are un efect hidratant și tonic asupra tenului.

Picioare perfecte cu pelin

Pentru zonele afectate de purtatul pantofilor, ideale sunt frunzele de pelin zdrobite, sub formă de cataplasme, care se aplică până la vindecare. În cazul picioarelor umflate împachetările cu decoct din paie de ovăz sunt excelente. Tratamentul se face la intervale de două zile, timp de două-trei luni. Când edemele își fac apariția, alimentul medicament este sucul de varză (două pahare pe zi). Totodată sunt indicate împachetările cu infuzie de flori de fân zilnic, timp de 15 minute. În plus, trebuie să vă spălați de două ori pe săptămână spălare cu apă călduță în care a fost adăugat oțet de mere.