Stil de viață

Fiica lui Dragoș Bucur aduce acasă trofeul de la Festivalul de Film de la Sarajevo

Nu este prima oară când fiica să își câștigă proprii bani, însă de dată această au planuri mari cu suma câștigată la festival.

Sofia, pe când avea doar 11 ani, și Dragoș Bucur au scris un scenariu de film care a fost apreciat și premiat cu trofeu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Pe lângă premiu, talentată fetiță a actorului a contribuit și la bugetul familiei, cu 15.000 de euro.

Sofia, acum în vârstă de 13 ani, a moștenit pasiunea tatălui său pentru cinematografie

„În urmă cu doi ani și jumătate, când abia împlinise 11 ani, ne-am apucat să scriem împreună scenariul serialului «Delta Neagră», că o metodă de înlocuire a materiei «Limba și Literatură Română». Sofia urmase un curs de scenaristică și ne-am gândit amândoi că o să fie interesant și interactiv să scriem împreună o poveste, după regulile scenaristicii. Cu Dana (n.r. mama ei) are un anume tip de activități, iar cu mine altul și asta îi oferă o plajă mai mare de desfășurar”, a povestit Dragoș Bucur.

Scenariul palpitant, cu accente noir, ne poartă printr-o lume de basm, în care se împletesc aventuri mistice și creaturi fantastice. Primele scene s-au filmat într-un cadru spectaculos din Delta Dunării. Actori au fost chiar cei doi scenariști, Sofia  jucând cot la cot cu tatăl său. Astfel au impresionat la Festivalul de Film de la Sarajevo unde scenariul a fost extrem de apreciat. Pe lângă asta, ei s-au comportat că doi parteneri egali ai proiectului: au participat la negocieri de contracte, au semnat documente și au colaborat în aplicarea viziunii artistice. „A fost cel mai mare câștig al nostru, am învățat amândoi multe. Acum mai avem de scris ultimele două episoade și de finisat ceea ce am scris deja. Dacă se întâmplă că proiectul să se oprească aici, din diverse motive, noi tot suntem câștigați”, spune Dragoș.

Şi alte nume mari au participat

Dragoș Bucur și Sofia nu sunt singurul cuplu părinte-copil care a participat la proiect,  în trailer apărând și Maia Morgenstern alături de fiul său, Tudor Istodor.

Deși un este prima oară când Dragoș Bucur colaborează cu Sofia, actorul recunoaște că această experiență i-a oferit ocazia de a înțelege mai bine lumea văzută prin ochii fiicei sale. De asemenea, recunoaște că nici nu este prima oară când fiica să își câștigă proprii bani. Însă de dată această au planuri mari cu suma câștigată la festival.

„Cei 15.000 de euro obținuți am decis să-i folosim în dezvoltarea acestui serial. Vrem să angajăm un grafician, să găsim un script-consultant cu experiență… Dar nu e prima dată când Sofia câștigă bani din propria muncă. A mai filmat alături de mine și de Dana în câteva spoturi comerciale. Banii câștigați în urmă acelor reclame îi păstrează ea”, explică actorul.