Stil de viață

Cum pregătește Sophia Loren un minunat Tiramisu

V-ați săturat de rețetele clasice și vă doriți să mâncați ceva bun? Optați pentru un tiramu minunat, marca Sophia Loren.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acest desert cu adevărat uimitor este realizat de ani de buni de marea actrță, Sophia Loren. Cum pregătește Sophia Loren un minunat Tiramisu.

Atât vedele noastre cât și cele de peste hotare pregătesc rețele cele mai gustoase care satisfac toate gusturile. Potrivit retetepractice.ro, pentru a prepara celebrul Tiramisu aveți nevoie de 3 ouă, 5 linguri cu zahăr, 180 g mascarpone, 1 pachet cu pișcoturi, 240 ml lichior de portocale, 240 ml espresso, 60 g ciocolată neagră, 50 g cacao. Mod de preparare: separați ouăle și bateți bine gălbenușurile cu zahărul, apoi albușurile până se transformă într-o spumă tare. Combinați crema de mascarpone cu gălbenușurile, apoi adăugați albușurile. Amestecați cafeaua cu lichiorul, puneți pișcoturile în compoziție pentru a le însiropa, apoi puneți pe un platou. peste pișcoturi așezați crema, radeți ciocolată și puneți jumătate din cantitatea de cacao. Continuați până ce la suprafață rămân pișcoturi acoperite cu cremă. Ornați cu cacao și puneți la frigider.

Advertisment

Cremă de ciocolată și castane, rețeta delicioasă a Laurei Cosoi

Un alt preparat delicios îi aparține Laurei Cosoi și este vorba de cremă de ciocolată și castanet. Pentru prepararea acestuia, aveți nevoie de 250 g ciocolată neagră, 60 ml rom, 25 g unt, 2 ouă, frișcă, 250 g piure de castane. Rupeți ciocolata bucățele și puneți la topit, alături de rom. Adăugați unt și amestecați până se topește. Cu mixerul, încorporați gălbenușurile și piureul de castane. Bateți albușurile spumă și încorporați în crema de castane, apoi adăugați frișca și mixați. Puneți preparatul în pahare și introduceți la frigider cu o jumătate de oră înainte de a servi.

Advertisment

Pui în lapte a la Jamie Oliver

Ingrediente: 1 pui intreg, 50 g unt, 60 ml ulei de măsline, 1 baton de scorțișoară, 10 căței de usturoi nedecojiți, 700 ml lapte, o mână de salvie proaspătă, 2 lămâi, sare, piper.

Mod de preparare: curățați lămâile de coajă, apoi tăiați-le în felii groase. Tăiați codițele unei legături de salvie și introduceți-le în pui, alături de feliile de lămâie. Frecați puiul cu ulei de măsline, sare și piper. Încingeți într-o cratiță puțin ulei de măsline, împreună cu 50 g unt. Frigeți puiul pe ambele părți, până se rumenește. Scurgeți o parte din grăsime și adăugați cățeii de usturoi întregi, nedecojiți, coaja de lămâie, batonul de scorțișoară și frunzele de salvie peste pui. Deasupra turnați laptele și acoperiți cratița cu foaie de copt cerată, dar aveți grijă să nu sigilați perfect marginile, pentru ca aburul să poată ieși. Introduceți cratița la cuptor pentru o oră și jumătate și din când în când, mai puneți sosul peste carne.

 

 

Advertisment
Advertisment