Stil de viață

Cele mai frumoase locuri de mers în vacanță, în România

Există unele locuri în țară în care îți poți petrece vacanța fără să cheltuiești foarte mulți bani.

Din cauza pandemiei de coronavirus, mai mult de jumătate dintre români vor să își petreacă vacanța în țară. Tot din cauza acestei perioade, prețurile din HoReCa au crescut considerabil. Așadar, vă prezentăm o listă cu cele mai frumoase locuri de mers în vacanță, care nu necesită cheltuirea unei sume mari de bani.

Satul Lepșa și Rezervația Naturală Cheile Tișiței (Vrancea)

Această zonă este situată la 70 de kilometri distanță de Focșani și vine ca o alternativă ideală la agitația și cheltuiala din Valea Prahovei. Dacă ajungeți în această zonă, nu plecați fără să vizitați Parcul Natural Cheile Tișiței. Acolo te așteaptă un traseu de aproximativ nouă kilometri dus-întors care duce la priveliștea Cascadei Putna.

Nu este un drum ce necesită foarte mult efort, însă podurile suspendate și scara din lemn pe care veți fi nevoiți să urcați impun o încălțăminte adecvată. De asemenea, la 20 de kilometri distanță se regăsește Soveja, localitate cu cel mai ozonat aer din Europa.

Orașul Oradea

Europa este o localitate cu o arhitectură asemănătoare celor mai frumoase orașe din Europa. Este, de asemenea, singurul înscris în rețeaua internațională de Art Nouveau, precum Bruxelles, Helsinki sau Llubljana.

Unul dintre motivele pentru care Oradea merită vizitat constă în clădirile fotogenice în stil baroc, ecletic, renascentist, art nouveau și stilurile arhitectonice.

Județul Hunedoara- printre cele mai frumoase locuri

Printre cele mai importante atracții din Hunedoara se numără Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa. De asemenea, nu e de ignorat nici Cetatea Devei, mai ales că acolo se poate ajunge cu telecabina.

În apropiere se află și băile termale de la Geoagiu, un loc ideal pentru pasionații de istorie. În plus, puteți vizita Măgura Zimbrilor, un proiect ce vrea să redea Carpaților specia exterminată, în mare parte, prin vânatul excesiv.

Alte locuri ideale sunt satul Mila 23, aflat în inima Deltei și Vatra Dornei (în special pentru împrejurimile orașului).

sură: vice.com

Tags

Close