Stil de viață

Atenție la roșiile pe care le consumați. Pot fi toxice

Salata de roșii cu brânză este, pentru majoritatea dintre noi, o delicatesă care nu lipsește de pe masă. Tocmai din acest motiv, specialiștii ne îndeamnă să fim extrem de atenți la sortimentele de roșii pe care le consumăm. Acestea pot fi toxice, chiar cancerigene.

Roșiile sunt preferatele multora dintre noi, dar oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Trebuie să fim atenți ce fel de roșii consumăm, pentru că acestea pot fi toxice.

Atenție la roșiile pe care le consumați. Pot fi toxice

Care este motivul pentru care roșiile pot fi toxice? Vinovate sunt îngrășămintele chimice, pe care unii agricultori le folosesc. Cu siguranță, i s-a întâmplat oricui ca atunci când consumă o roșie să constate că are un gust lemnos.  Mai mult, roșia era verde pe dinăuntru. Mulți sunt cei care la această descriere au spus că nu e nici o problemă pentru că probabil nu e atât de coaptă. Specialiștii susțin că problema este de fapt cu totul alta.

Mulți producători folosesc celuloza

Și anume faptul că există unii producători folosesc celuloza care dă legumelor o fermitate ieșită din comun. Cât privește gustul de lemn, se pare că acesta ar proveni de la utilizarea unei alte substanțe. Aceasta se numește L-metionina și reușește să facă roșia să arate extraordinar de bine pe exterior. În schimb însă, interiorul rămâne verde.

Se folosesc și hormoni

Nu în ultimul rând, tot pentru ca roșiile să aibă aspect comercial, se folosesc și hormonii. Potrivit protv.ro, cercetătorii spun că în acest caz legumele au dungi maronii la suprafață, iar în interior puncte gelatinoase. Dacă vedeți așa ceva, nu mâncați roșii. Specialiștii vă spun că o roșie naturală nu trebuie să aibă coaja tare, iar cotorul acesteia nu este dur. Pe de altă parte, culoarea este roșu deschis, niciodată spre maron. Nu în ultimul rând, o roșie care e bună de consum e dulce acrișoară la gust și zemoasă. În plus, înainte să consumați roșiile, trebuie să aveți grijă să le spălați cât se poate de bine.

 

Tags
Close