Politică

USR și PLUS vor adopta fuziunea, în Congresul de sâmbătă

Cele două partide sunt tot mai aproape de a fuziona, protocolul urmând să fie adoptat sâmbătă.

USR și PLUS vor adopta fuziunea în cadrul Congresului ce va avea loc sâmbătă. La întrunirea online vor fi prezenți 3.200 de delegați, a anunțat deputatul USR Ionuț Moșteanu, potrivit Agerpres.

USR și PLUS vor adopta fuziunea

În primă fază, cele două partide vor organiza câte un Congres individual, ulterior având loc o întrunire comună. La cea din urmă vor participa câte 1.600 de membri din partea fiecare formațiuni.

“Fiecare partid va vota protocolul de fuziune, așa cum este prevăzut în statut. Congresul va avea loc în mediul online, procesul de votare fiind printr-o platforma electronică. Dezbaterile se vor desfășura tot pe platforma respectivă, cu luări de cuvânt, voturi și alte cele. Va fi ca la orice Congres, având în vedere măsurile speciale privind activitatea în perioada curentă”, a spus Ionuț Moșteanu.

În urma fuziunii, Birourile locale, județene, municipale și cel național vor deveni reunite. Conducerea va fi asigurată de doi copreședinți, Dacian Cioloș și Dan Barna. Acest lucru va fi valabil până la hotărârea finală referitoare la fuziunea legală decisă de Tribunal.

Partidul se va numi “USR PLUS”

Ionuț Moșteanu a explicat că, pe durata tranziției, cele două formațiuni vor funcționa ca una singură, numită “USR PLUS”. Conducerile vor fi reunite, de la nivel local până la cel central.

Conform deputatului, organizarea fuziunii nu este grăbită din cauza alegerilor locale, fiind vorba despre un proces inițiat acum doi ani. El a amintit că cele două partide au mers împreună la alegerile europarlamentare, la prezidențiale și vor face același lucru la alegerile locale.

În prima parte a zilei de sâmbătă, fiecare partid are o ședința individuală în vederea adoptării protocolului de fuziune. De la ora 15:00 va avea loc congresul comun și votul final.

În cadrul întrunirii, vor susține discursuri Dan Barna, Dacian Cioloș, dar și anumiți candidați ai Alianței la alegerile din această toamnă.