Politică

Klaus Iohannis, făcut praf de un europarlamentar USR

Ramona Strugariu a l-a criticat pe Klaus Iohannis, arătând cum șeful statului s-a contrazis singur.

Klaus Iohannis a fost făcut praf de un europarlamentar USR, pe tema justiției din România. Ramona Strugariu a făcut o comparație între ceea ce a spus președintele în 2019 și ceea ce a spus acum.

Anul trecut, șeful statului se implica în „Dosarul Caracal, cerând demisia șefului DIICOT. Totuși, în prezent, Iohannis afirmă că nu vrea să se implice în justiție, acordându-i încredere actualei șefe DIICOT, cu toate că au fost făcute greșeli grave în privința dosarului „10 August”.

Iohannis, făcut praf de un europarlamentar USR

„30 septembrie 2019, dosarul Caracal, Klaus Iohannis: ”Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente prin care posibili infractori sunt tratați cu mănuși iar victimele sunt tratate cu duritate și agresivitate. Această situație este generată în primul rând de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani. E vorba de o guvernare care a avut ca scop salvarea infractorilor.

Azi nu mă refer doar la Guvern. Mă refer și la conducerea DIICOT, instituție a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități. O astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste.

Advertisement

Așadar, îi cer domnului Felix Bănila să-și înainteze imediat demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate. Este nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza instituția.”

12 august 2020, dosarul 10 august, Klaus Iohannis:

„În continuare consider că acest dosar 10 august este extrem de important pentru noi ca şi națiune. Trebuie să se facă lumină. Aceste lucruri le-am mai spus. În același timp, dați-mi voie, că şi eu, dumneavoastră şi mulți de aici ne-am luptat ani de zile să consolidăm o justiție independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare şi nu se amestecă în proceduri disciplinare.

Așa că mă rezum în a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat mai în profunzime. Am toată încrederea că justiția își va face treaba şi la final vom avea o situație clară asupra vinovăției unora sau a nevinovăției altora. Nu fac o vânătoare de vrăjitoare. Nu caut vinovați. Procedural, pe mine mă interesează că vinovaţii pentru 10 august să fie trași la răspundere”.

Anchetă în curs era și atunci, anchetă în curs este și acum. Cum e, domnule președinte? Niciodată nu va înceta să mă uimească această schimbare miraculoasă a declarațiilor dvs politice, în funcție de speță și de personaje „bune” sau „rele”.

Dacă e ingerință în justiție atunci trebuia să reacționați la fel și în cazul dosarului Caracal. Dacă nu e, atunci astăzi ar fi trebuit să îi cereți demisia doamnei procuror Hosu. De fapt, nici nu trebuia să o numiți, fără aviz CSM.

Și sfânta ipocrizie și corupția fac la fel de mult rău. De asta nu ne vindecăm niciodată”, a spus Ramona Strugariu.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: