Politică

Deputat USR: Există riscul de a sacrifica o generație

Cătălin Drulă i-a criticat miercuri, în plen, atât pe social-democrați, cât și pe liberali.

Deputatul Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă, a acuzat miercuri că “PSD și PNL se joacă de-a politica”, existând riscul de a sacrifica o generație. Afirmațiile acestuia au avut loc în plenul Parlamentului.

“PSD și PNL se joacă de-a politica”

PSD și PNL trebuie să înceteze să se mai joace de-a politica, în timp ce mii de români își plâng morții, iar alte sute de mii și-au pierdut locul de muncă și trăiesc cu grija zilei de mâine. Avem niște probleme sistemice acumulate în 30 de ani. Aici mă refer la sănătate, la educație, la sistemul de pensii.

Și toate aceste probleme se văd acum în timp de criză. Nu avem spitale capabile să-i primească pe toți cei care au nevoie de îngrijire. Sunt oameni care mor de COVID, dar sunt și oameni care mor pentru că nu mai are nimeni timp sau loc să-i trateze.

Responsabilitatea noastră, a tuturor, de la parlamentari la guvernanți, la primari, este să le oferim oamenilor un plan coerent. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă. Oricine s-a uitat la Parlamentul dominat de PSD în ultimele luni a văzut cum niciun proiect nu iese de aici fără să fie pesedizat.

Dar, din păcate, și Guvernul PNL s-a încăpățânat să rămână într-o logică cu ochii pe sondaje, cu temele importante ale zilei privite în termeni de cartofi fierbinți, cu proiecte și măsuri făcute pe genunchi, incomplete sau tardive”, a spus Drulă.

Deputatul crede că există riscul de a sacrifica o generație

“Ne aflăm în fața unui risc enorm. Acela de a sacrifica o generație din cauza incapacității sistemului de a face față crizei. Guvernul promite din nou platforme online, după ce, în ultimii ani, s-au alocat sute de milioane de euro pentru o așa-zisă informatizare.

Pensiile sunt o povară pentru buget. Dar cei mai mulți pensionari trăiesc în sărăcie. Asta pentru că o mâna de oameni au avut grijă să-și dea pensii speciale nesimțite. Cine este de vină pentru toate astea? Voi, vechea clasa politică, cei care ați guvernat România timp de 30 de ani.

Oamenii s-au săturat de corupție, de impostură și de nepotisme. Nu mai au încredere în politicieni, în partide, nu mai au încredere în Parlament sau în Guvern”, a adăugat deputatul USR.