ActualitatePolitică

Cereri de demitere pentru Marcel Vela

Anunțul Ministrului de Interne privind acordul cu Patriarhia Română a stârnit numeroase controverse. Drept urmare, au apărut și primele persoane politice care îi cer demisia lui Marcel Vela.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat existența unui acord între MAI și Biserica Ortodoxă pentru ca românii să poată prima lumina sfânta în seară de Înviere. Astfel, au apărut mulți contestatari care consideră că această măsură ar duce la o răspândire mai rapidă a coronavirusului.

Cereri de demitere pentru ministru

Decizia lui Vela de marți seară îi face pe mai mulți politicieni să se îndoiască de capacitatea lui de a conduce acțiunile împotriva pandemiei de Covid-19.

Advertisment

Astfel, Iulian Bulai, deputatul USR, a fost primul politician care i-a cerut demisia lui Marcel Vela. Parlamentarul i-a mulțumit Președintelui României pentru că va anula respectivul acord. Totodată, Bulai consideră că această “gravă eroare” trebuie să ducă neapărat la demisia ministrului.

Advertisment

El consideră că persoana responsabilă de protejarea cetățenilor a făcut compromisuri inacceptabile. Acesta adaugă că măsură respectivă ar fi dus la numeroase decese. Astfel, Bulai cere o remaniere guvernamentală.

La puțin timp după solicitarea deputatului, întregul USR a făcut aceeași cerere printr-un comunicat. Tânărul partid consideră că demisia lui Marcel Vela e necesară restabilirii încrederii în Guvern. USR cere liberalilor să acționeze în interesul românilor, ignorând total calculele politice.

Și Partidul Social Democrat a avut o solicitare asemănătoare

Cererea vine după ce Ministrul de Interne a încercat să arunce vina pe PSD pentru acordul cu BOR. El a spus că social-democrații ar fi urmat să stârnească lumea să iasă din casă în noaptea de Înviere.

Drept consecință, PSD e de părere că Vela încearcă să își acopere incoerența măsurilor aruncând vina pe social-democrați. PSD consideră că Marcel Vela decredibilizează Ministerul de Interne.

Social-democrații spun că nu e prima dată când PNL recurge la astfel de lucruri. Ei anunță că după ce liberalii au interzis exporturile de produse agricole, au revenit asupra deciziei. De asemenea, o situație similară a avut loc după ce “au jucat albă-neagra cu trimiterea bugetarilor în șomajul tehnic”, adaugă PSD.

Social-democrații atenționează că răspândirea unor informații neadevărate reprezintă o infracțiune. Aceștia cer dovezi pentru spusele ministrului, în caz contrar credibilitatea acestuia devenind nulă.

Advertisment
Advertisment