info

România a intrat în „logica medicinei de dezastre”

Raed Arafat a dat un avertisment îngrijorător. Doctorul spune că România a intrat în „logica medicinei de dezastre”.

Întrucât se pune tot mai multă presiune pe sistemul medical, Arafat spune că România a intrat în „logica medicinei de dezastre”.

România a intrat în „logica medicinei de dezastre”

Potrivit kanald.ro, întrucât numărul cazurilor de coronavirus pur și simplu a explodat, România a intrat în „logica medicinei de dezastre”. Este declarația lui Raed Afarat, care spune că se vor lua noi măsuri. Situatia de astazi este una pe care noi am anticipat-o, din pacate. Presiunea asupra sistemului sanitar este evidenta. Vedem o presiune care continua sa creasca si acest lucru iarasi este un lucru care a fost anticipat. Avand in vedere cifra cazurilor care apare in fiecare zi.

Clar ca un procent din aceste cazuri va ajunge in spitale, are nevoie de ingrijiri medicale avansate si unii dintre ei chiar de terapie intensiva. (…) Acum, incet, incet, intram in logica medicinei de dezastre, in care trebuie un management diferit fata de masurile de preventie, masuri de preventie care trebuie sa continue pe linie epidemiologica, masurile care sa opreasca raspandirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, in acelasi timp, acum, ne confruntam cu o situatie care necesita aplicarea unor masuri foarte bine calculate pentru a putea trata si a putea asista numarul cel mai mare de pacienti posibil”, a spus Raed Arafat.

Ce planuri are în vizor Raed Arafat

Totodată, medicul Arafat a spus că sunt necesare planuri pentru ca România să nu intră în colaps. În plus, se va face un plan mai ales pentru suplimentarea cadrelor medicale. „Avem un plan pentru a corecta un pic partea de resurse umane. De a recupera acum toti medicii care au terminat examenul de specialitate pe ATI, pe urgenta, pe pneumologie, pe infectioase, pe radiologie si epidemiologie.

De a-i angaja imediat fara concurs, pentru a crea o forta de lucru pe care putem sa o trimitem acolo unde este nevoie prin detasare. (…) Speram in prima faza vreo 200 de persoane sa reusim sa le angajam. Medici vorbim aici. La sfarsit ei sa poata sa aleaga unde vor sa se transfere si sa aiba postul lor pe posturile vacante existente, tot fara concurs. Ordonanta de urgenta a fost citita, urmeaza sa fie aprobata chiar in cursul acestei saptamani”, a precizat Raed Arafat.

 

 

 

Tags
Close