Horoscop

Cine poartă mărțișorul mai multe zile consecutiv, va avea bucurii tot anul

Simbol al primăverii, al începutului și al bucuriei, mărțișorul se reînnoiește parcă la fiecare 1 martie. Cine poartă mărțișorul mai multe zile consecutiv, va avea bucurii tot anul.

De-a lungul timpului, s-au păstrat o multitudine de tradiții și obiceiuri pentru ziua de 1 martie. Cine poartă mărțișorul mai multe zile consecutiv, va avea bucurii tot anul.

Cine poartă mărțișorul mai multe zile consecutiv, va avea bucurii tot anul

Potrivit tradiției, persoana care va purta mai multe zile consecutiv mărțișorul, va fi fericită tot anul dar și ferită de tot răul. De asemenea, în unele zone mărțișorul se păstrează până când persoana care îl poartă vede primul copac înflorit. Atunci se spune că îi va fi viața precum primăvara. Totodată, credințele străvechi spun că mărțișorul are puteri foarte mari. De aceea este asociat unui talisman, care apără de forțele malefice, ține deochiul departe, protejează împotriva razelor orbitoare ale soarelui.

Faceți nod imediat după ce ați pus mărțișorul la mână

Bătrânii spun că odată ce ați prins șnurul la mână, trebuie să îi faceți și un nod, pentru că acesta are puterea de a ține răul departe de voi. Pe de altă parte, se crede că împletiturile alb-roșii vă scapă de ghinion. În alte zone ale țării, datina spune că mama trebuie să prindă la mâna copilului sau la gât o monedă de argint. În acest fel, pruncul urmează să fie curat și sănătos ca argintul și totodată ferit de friguri. Dar, atenție! Tradiția spune că mamele care prind mărțișorul de pieptul sau încheietura mâinii copilului nu trebuie să fie văzute de vreo femeie însărcinată. În caz contrar, copilul se va naște cu un semn.

La gât se va pune un snur de mărțișor de care se agață o monedă de aur sau argint

În zonele Moldovei se păstrează și azi un obicei foarte frumos. Fetele poartă la gât un snur în alb și roșu, pe care agață monede de aur sau argint. Moneda trebuie purtată 12 zile, apoi cu aceasta se cumpără o felie de brânză alba, dulce. Se crede că fata care a purtat-o va fi iubită de toată lumea și va avea tenul frumos și luminos.

 

Tags