Economic

Marcel Ciolacu cere din nou majorarea pensiilor și a alocațiilor

Liderul interimar al social-democraților critică din nou Guvernul, pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor.

Președintele Partidului Social Democrat a vorbit din nou despre majorarea pensiilor și a alocațiilor, criticând Guvernul Orban. Ciolacu i-a acuzat pe liberali de faptul că ar fi preocupați „doar de propriile buzunare” și de alegerile locale din 27 septembrie.

Ciolacu, despre majorarea pensiilor și a alocațiilor

„Într-o țară în care ministrul Finanțelor vorbește despre o ”explozie economică”, de ”reveniri în V și W”, este halucinant că premierul să îi amenințe pe copii cu sistarea plății alocațiilor, pe pensionari cu sistarea plății pensiilor și pe medici și profesori cu sistarea plății salariilor.

Unde s-au dus miliardele cu care ați îndatorat România pe 3 generații? Unde sunt efectele măsurilor de sprijin a mediului privat cu care vă tot lăudați?

Pensionarii au muncit și au contribuit la pensiile pe care le primesc astăzi. Pensia nu reprezintă o pomană, cum sfidător o numește Orban! Iar copiii au nevoie acum de bani, mai ales în condițiile haosului provocat în educație.

Pe medici sau pe profesori v-ați gândit să-i pedepsiți? Tocmai pe cei din prima linie?! Majorarea pensiilor, ca și dublarea alocațiilor, sunt prevăzute de legi votate de Parlament și promulgate de Președinte.

Dacă v-ați opri din furat, dacă ați gestiona corect banii publici, dacă ați fi ajutat cu adevărat mediul de afaceri, atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile! Dar preocupările voastre au fost doar propriile buzunare. Și alegerile…”, a scris președintele PSD, pe facebook.

PSD a acuzat Guvernul că ar fi dat bani grei unor firme străine

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că Ludovic Orban și Florin Cîțu au dat 500 de milioane de euro unor firme străine, prin semnarea unui memorandum. Romașcanu adaugă că, pentru acest lucru, Guvernul va fi demis.

„Orban și Cîțu au adoptat, în ședința de Guvern, un Memorandum prin care cinci sute de milioane de lei din buget, din taxele și impozitele românilor, merg direcționat către trei companii de asigurare a creditului comercial, cu acționari străini”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: