Alegeri Locale

Traian Băsescu va candida la Primăria București

Președintele Partidului Mișcarea Populară a informat că Traian Băsescu va intra în cursa pentru Primăria Capitalei.

Eugen Tomac a anunțat marți că fostul președinte va candida la Primăria București, din partea Partidului Mișcarea Populară. Liderul formațiunii politice a criticat PNL și USR-PLUS pentru faptul că nu au inclus PMP în negocierile pentru Capitală.

Traian Băsescu va candida la Primăria București

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale.

Atât timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuză acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a spus Tomac, la Digi24.

Nicușor Dan a declarat în aceeași zi că speră ca PMP să nu vină cu un candidat propriu pentru a lua din voturile dreptei. El a insistat că prioritatea constă în eliminarea administrației PSD.

„Am un mare respect pentru oamenii care votează Partidul Mișcarea Populară în Bucureşti şi sper că ei să înțeleagă – şi sondajele spun că ei înțeleg – că imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureștiul de administrația PSD şi Firea. Sper că PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei”, a declarat Nicușor Dan.

Calendarul desfășurării alegerilor locale

Startul campaniei electorale va fi dat în ziua de 28 august, iar finalul acesteia va fi pe 26 septembrie, la ora 07:00. La data de 31 iulie, se va desfășura desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central. Pe 2 august se va completa BEC cu președintele și vicepreședinții AEP și cu câte un reprezentant al partidelor politice care îndeplinesc condițiile necesare.

Legea privind alegerile locale a fixat data de 27 pentru desemnarea autorităților din administrația publică locală. Decizia AEP poate fi consultată aici.

Tags
Close