Alegeri Locale

Aprecierile premierului Ludovic Orban despre campania electorală de până acum

“Aceste alegeri - cele mai dificile; ne luptăm cu 28 de baroni roşii şi cu peste 1.600 de satrapi locali”

Advertisment
Advertisement

Alegerile locale sunt cele mai dificile şi, de aceea, trebuie abordate cu toată seriozitatea„, a declarat azi premierul Ludovic Orban, la finalul unei reuniuni a echipei naţionale de campanie.

„Temele principale au fost legate de programele de dezvoltare ale judeţelor, includerea obligatorie în programele de dezvoltare a judeţelor a programelor de dezvoltare a infrastructurii, infrastructura de transport, infrastructura energetică, să insiste pe programe de înfiinţare de distribuţii de gaz pentru care am alocat 1 miliard de euro”, a spus premierul.

Advertisment

Cele mai dificile alegeri de până acum

Alte teme discutate au fost legate de includerea programelor din cadrul POIM de dezvoltare a reţelelor de apă şi canal. „Care au fost blocate de PSD” şi pe care „Guvernul le-a deblocat”, teme legate de infrastructura de comunicaţii, alte proiecte care ţin de suportul dezvoltării pentru fiecare judeţ, a mai spus Orban.

Advertisment

„Vreau să transmit un mesaj clar – alegerile locale sunt cele mai dificile. Ne luptăm cu 28 de baroni roşii, din 41 de judeţe, şi cu peste 1.600 de satrapi locali. Primari în funcţie, care sunt capabili de orice pentru a se menţine în funcţie. Din cauza asta, alegerile locale trebuie abordate cu toată seriozitatea, generate proiecte de dezvolare la nivel judeţean şi la nivel local. (…) De asemenea, trebuie efectuată o campanie de comunicare foarte serioasă a acestor proiecte”, a subliniat premierul României, Ludovic Orban.

Declaraţii privind şi debutul noului an şcolar

Prim-ministrul Ludovic Orban a catalogat drept ”ridicolă” ideea vehiculată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, de amânare a datei alegerilor locale. Amintind că aceasta a fost votată în Parlament şi agreată cu toţi liderii politici.

„Pe 14 septembrie se va începe şcoala, asta am anunţat tot timpul. (…) În principiu, noi am stabilit cum începe şcoala în funcţie de nivelul de răspândire a virusului”. A conchis premierul, la finalul unei şedinţe la sediul de campanie al PNL.

Advertisment
Advertisment