Cât timp poate fi ținută carnea la congelator pentru a fi bună pentru consum
Multă lume obișnuiește să păstreze carnea mai mult timp în congelator, însă este foarte important de știut cât timp poate fi ținută aceasta pentru a fi bună pentru consum.
Specialiștii sunt de părere că pentru a avea un gust proaspăt, carnea congelată trebuie consumată într-o lună. Însă poate rezista mai mult în congelator.
Carnea de vită, vițel și miel și carnea de porc pot fi păstrate în congelator timp de patru până la 12 luni. Pentru pui și curcan, bucățile individuale pot fi congelate până la nouă luni, în timp ce bucățile întregi de pui pot fi congelate până la un an, potrvit Hotnews.ro.
Peștii, crabii și homarii își mențin calitatea timp de aproximativ patru luni atunci când sunt congelați.
Carnea trebuie congelată imediat după ce a fost cumpărată. Dacă nu arată bine când este scoasă din congelator sau are un miros înțepător, cel mai bine este să aruncați această carne, existând riscul îmbolnăvirii.